lørdag den 6. juni 2009

Musikanbefaling: Score / af Ephemera (2004)Min vurdering 7/10

Albummets navn 'Score' er fordi deres musik har været brugt som score i tv, film og reklamer.

Det er en norsk flerestemmige pigetrio, som står bag. De er eftersigende ret kendte i Norge, men jeg havde aldrig hørt om dem før.

De kalder det ikke en best of, men kunne ligeså godt have gjort det, da albummet indeholder højdepunkter fra deres tre studiealbums, som bortset fra to numre er blevet brugt i diverse tv-sammenhænge.

Cd'en indeholder sange, som er lette at lytte til med lyse stemmer. Man kan bruge musikken til baggrundsmusik eller afslapning. 'Score' kan anbefales til fans af afdæmpet electronica eller akustisk musik. Albummet er en blanding af disse to genrer. Nogle beskriver det som angel pop eller akustisk pop, men det vil sikkert ikke være noget for alle og enhver, da deres musik måske kan være for sødsuppe for nogle.

Det er sådan et album, som jeg mener, at du kan lytte til flere gange uden at blive træt af det. Vokal minder om sangerinderne Stina Nordenstam, Nina Persson fra The Cardigans eller norske Lene Marlin.

Højdepunktet for mig er track 4 'Morning sun', et smukt akustisk nummer. Dette nummer var den måde jeg hørte om bandet til at starte med, da det blev spillet i et afsnit af tv-serien Felicity, som i mine øjne er en serie, som er god til at promovere perler fra mindre kendte indie bands.

Andre højdepunkter på albummet for mig er 'Act', 'Come Around', 'Air', 'Diamonds in the sand' tilføjet en mandlig sanger og den akustiske 'One of a kind'. Hittet 'Girls Keep Secrets In The Strangest Ways' synes jeg til gengæld er lidt for poppet.

Gruppens navn Ephemera har flere betydninger. Ordet betyder noget, som kun varer kort tid.

Trioen forstår via stemmerne at udtrykke følelser og stemninger. Det skal virkelig høres, det er svært at beskrive. Det er et ret opløftende og lyst album som fx nummeret 'nice day'.

Du kan låne cd’en på biblioteket.

Du kan høre smagsprøver på 30 sekunder fra albummet her :
http://www.amazon.com/Score-Ephemera/dp/B0002AIW6C

Eller høre nogle af deres sange på bandets myspace :
http://www.myspace.com/ephemeranorway

Du kan lytte til et par numre af Ephemera her:
http://www.dizzler.com/index.search.dv8?q=ephemera

Du kan lytte gratis til en playliste af deres sange ved at taste bandnavnet her : http://songza.com/

Baggrundsinfo om Ephemera kan læses her : http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=11:d9fixq8aldhe~T0

Andre anmeldelser af Ephemera :
http://www.soundvenue.com/anmeldelser/2004/06/24/ephemera--norsk-pigepop-i-verdensklasse

http://www.gaffa.dk/anmeldelse/17608

http://www.gaffa.dk/anmeldelse/21211

Ingen kommentarer:

Send en kommentar